Rośnie Kalamondyna Variegata, były jeszcze inne cytrusy tylko ona została, na pestkowcu
Szczepienia 2017 stan zerowy.
Mała aktualizacja Lima Mak Nao San,Juno Yuzu i trzeci cytrus zapomniałem, ale etykieta jest
_________________ Lepiej milczeć i być uważanym za idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Robcioo [Usunięty]
Wysłany: 2017-10-11, 23:12
No elegancko to wygląda Jak będę miał szczepić to chyba Tobie wyślę do czarnej roboty...taki talent!
Aby do wiosny,tylko pestkowce słabo rosną najedziemy Częstochowę i materiał będzie.
_________________ Lepiej milczeć i być uważanym za idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Robcioo [Usunięty]
Wysłany: 2017-10-12, 21:37
No wypadałoby tam pojechać i przynajmniej porobić zdjęcia, a i może coś zakupić . Tyle dobrego słyszałem o tym miejscu, że, jestem coraz bliżej realizacji tej myśli. .
Były kwiaty i owoce a na dużym pestkowcu, tylko Variegata obecnie ma owoce
Może kiedyś o jednym czasie zakwitną Trzy latka po szczepieniu to jest nadzieja.
Robcioo [Usunięty]
Wysłany: 2018-01-10, 23:09
Gdyby moi znajomi zobaczyli taki widok na moim parapecie, zapewne szczęki zbieraliby przez kilka tygodni. Coś niesamowitego. Ma się ten talent! Zazdroszczę!
To rośnie na pestkowcu a on jest wielki można powiedzieć.Jak znajdę krowskie gie to zbieram i do donicy , tak sobie leży A wiosną dostanie granulowany nawóz dla cytrusów.
Wysiewałem kiedyś, aby mieć podkładki już wyrosłem od tych zabiegów. Jak Kalamondynki będą gotowe to pestki oddam.Mam pestkowce Juno-Yuzu , ale słabe są na razie.