Nie zmuszałem truskawki tylko, to pnąca jest i sobie kwitnie na okrągło, jak tylko ma ciepło jak rośnie na polu to ,od wiosny do jesieni kwitnie i owocuje a jak w domu to cały czas.
_________________ Adrian
Ostatnio zmieniony przez Okarynek1 2017-12-07, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Bo one zaczynają kwitnąć w połowie kwietnia i tak powtarzają kwitnienie i owocowanie
co 2 tygodnie i tak aż do przymrozków raz nawet na mikołajki były owoce i kwiatki na polu to był chyba rok 2015 i potrafią takie starsze krzaki wypuszczać rozłogi i na nich owocować
[ Dodano: 2017-12-23, 12:42 ]
Truskawka będzie kwitnąć
_________________ Adrian
Ostatnio zmieniony przez center80 2017-12-08, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
Robcioo [Usunięty]
Wysłany: 2017-12-24, 01:53
Postaraj się tym razem dłużej przytrzymać owoc, by był bardziej czerwony (o ile się da).
W październiku wysiałem truskawke Selve z nasion które zebrałem i wysuszyłem i wysiałem i podobno z wysiewania nasion truskawek można uzyskać nowe odmiany i czy to prawda i czy te siewki też będą tak samo kwitły od kwietnia do października
[ Dodano: 2018-02-08, 21:08 ]
Mam takie pytanie dotyczące truskawek bo sąsiadka mojej ciotki ma taką wielką szklarnie truskawek całorocznych na rynnach co jej owoce trafiają do biedronki to te truskawki co po 6 ich pakują i co rok wywala krzaki tych truskawek w las bo niby są jednoroczne i jak by tak wziąć te krzaki i wsadzić to czy by owocowały drugi rok w normalnych warunkach bez takich nawozów i nawodnień co tam mają i czy dużo się różnią od normalnych truskawek całorocznych bo za tydzień jadę po siano dla królików i przy_okazji mogę iść do ciotki po krzaki tych truskawek i posadzić u siebie.
_________________ Adrian
Ostatnio zmieniony przez 2018-02-08, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Będą rosły,tylko mniej produktywne mogą być jak są smaczne to zbieraj i do gruntu z nimi zobaczymy,są karmione kropelkowo. dla własnych potrzeb zaowocują.
Ale wielkich zbiorów raczej nie będzie.
_________________ Lepiej milczeć i być uważanym za idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.