Pomogła: 18 razy Dołączyła: 04 Kwi 2010 Posty: 9896 Skąd: Prato - Italia
Wysłany: 2013-03-21, 19:20
Czarodziej, jesteś pewny, że chcesz oglądać moje "uszy jamnika"????
Na litość bosssską chłopaki jak wy wszyscy strasznie nisko upadliście!!!! Młode mięsko na wybiegu, a wam się zachciewa prawie pięćdziesiątki, w plisowance i w dodatku topless...
To jest przypadek dla psychiatry! Weźcie się ogarnijcie i rozejrzyjcie za czymś naprawdę wartym pogonienia, ok?
Ostatnio zmieniony przez Piegowata 2013-03-28, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Czarodziej [Usunięty]
Wysłany: 2013-03-22, 08:26
ewica65 napisał/a:
To jest przypadek dla psychiatry!
Kiedy mnie już nawet on pomóc nie potrafi.
ewica65 napisał/a:
Młode mięsko na wybiegu, a wam się zachciewa prawie pięćdziesiątki, w plisowance i w dodatku topless...
Młode są przeważnie nieśmiałe z pokazywaniem swych uroków no i plisowanki nie wciągną na siebie a po litrze na dyńkę wszystkie sa ładne nawet smoki nisko latające (tylko nie pomyśl że te ostatnie dwa słowa tyczą się ciebie).
Rock, reggae. Na koncerciku ostatnim graliśmy covery, teraz przysiedliśmy i swoje piszemy... i wychodzi dość ładnie. Fajna sprawa bo z utalentowanymi gości jestem w zespole, człowiek może się podszkolić ^^
_________________ Pozdrawiam
Norbi!
Wrona [Usunięty]
Wysłany: 2013-07-10, 13:04
Skoro temat o hobby to i ja się pochwalę swoimi zainteresowaniami.Mianowicie interesuje mnie przekaz sygnałów telewizyjno-radiowych drogą satelitarną jak i też naziemną. Są to ustawianie anten satelitarnych na różne pozycje orbitalne różne instalacje polegające na obrocie czaszy antenowej co daje nam możliwość automatycznego przemieszczania się z jednej pozycji na drugą. Odbiór słabych sygnałów satelitarnych związanych z ukierunkowaniem wiązki sygnału w szczególności na jeden kontynent...I tu mogę podać przykład satelity Astra na pozycji orbitalnej 28,2 wschód która ma w swoim zasięgu Europę lecz programy nadawane są na wyspy brytyjskie i by móc coś poprawnie odebrać w naszym kraju trzeba instalować duże czasze antenowe...posiadam jedną takowa czaszę po niżej zamieszczę zdjęcie. Z racji tego,że nie jestem profesjonalistą lecz bardziej pasjonatem swoją wiedzę opieram na własnym doświadczeniu i w razie jakiś pytań mogę doradzić to i owo.To tak w skrócie
Ogólnie anteny 60cm są niby wystarczające aczkolwiek wg mnie za małe i sam mam min. 90cm. Zawsze pod uwagę trzeba wziąść to, że jak pogarszają się warunki atmosferyczne (tak po stronie odbiorcy, tak i po stronie nadawcy) to sygnał spada. Może być taka sytuacja, że pomimo, że u nas jest ładna pogoda sygnał i tak "tnie". Im większa czasza, tym więcej sygnału i "pewniejszy" odbiór.
_________________ Mandarynka - Rubino Rosso, (w planach Cleopatra), Kumquat - Kucle i Fortunella Margarita, Pomarańcza - Sinensis, Cytryna - coś jest, Kalamondyna - też jest, Lima - się pozmieniało (coś pomyślę), Pomelo, etc. - nie.
Wrona [Usunięty]
Wysłany: 2013-07-10, 16:33
Dokładnie tak jak kolega napisał im większa czasza antenowa tym większy zapas sygnału i na wypadek pogarszających się warunków atmosferycznych mamy większe szanse na lepszy odbiór niż na mniejszych czaszach .To co na zdjęciu widać to antena offsetowa Laminas AS 160 i właśnie ją mam ustawioną na Astrę 28,2 wschód co daje mi pewien rezultat na wiązki UK poza wiązkami na tej pozycji sygnał w skali od 1-10..9 wszystko zależne od siły z jaką jest dana emisja z transpondera satelitarnego...Ma ktoś może antenę kierunkową ATX 107...zastanawia mnie jak w praktyce z zyskiem energetycznym dB tej anteny bo to ponad 2 metrowy kolos....
W miarę wolnego czasu i możliwości zdrowotnych chodzę potańczyć.
Forma relaksu dużo mniej agresywna dla kręgosłupa niż kite-surfing, więc ostatnio jeśli już to właśnie coś poćwiczyć chodziłem. Do kite tęskno, ale jak nie można to się kombinuje
Krótki filmik, tu akurat Bachata:
https://www.youtube.com/w...d&v=CECANxxwTAk
Nie chwalę się tym nikomu, bo różnie mogą to ludzie odbierać, dla mnie to jednak tak jak wspomniałem, super relaks, odskok od codziennych spraw i obowiązków.
Wysłany: 2013-08-09, 20:36
Ooo a ja zaczelam cwiczyc jakies 4 miesiace temu tak tak dla relaksu i przeszlo to chyba w jakies uzaleznienie albo hobby ale widze jeden ogromny plus lepiej sie czuje zwyczajnie i waga po dzieciach spadla
Ja uwielbiam jeździć na nartach . Zacząłem w wieku 16 lat . Miłością do nart zaraził mnie mój starszy brat, który nauczył mnie wszystkiego . Ja po prostu kocham sunąć w dol po bielutkim śniegu, fajna muzyczka na uszach i wspaniałym widokiem ośnieżonych gór przede mną. Mam zamiar w czasie ferii zimowych jechać do Zakopanego . Na dodatek z tego co czytałem na portalu Pyskowic , to przejazd w czasie ferii Kolejami Śląskimi jest całkowicie darmowy dla osób uczących się więc tym bardziej
Ostatnio zmieniony przez Okarynek1 2019-02-17, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Ja interesuje się psychologią i wszystkim co z nią związane- filmy, książki, blogi itp. Trwa to już od początku szkoły średniej To jak działa ludzki mózg oraz w jaki sposób zachowuje się człowiek (w tym jakie są tego przyczyny) jest szalenie ciekawe. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany tematem to polecam te książki na początek https://perso.in/blog/najlepsze-ksiazki-o-osobowosci-i-nie-tylko/