Wysłany: 2014-03-30, 19:40
Myślałem nad fryzjerem ale chyba dam mu się jeszcze rozrosnąć
Co do tego grapefruita to nie wiem jaka odmiana.Kupiłem kiedyś na aukcji i nie zorientowałem się
Jak dla mnie jakiś "nietyp" Szpiczaste liście ... ale za grapefruit'em przemawia petiola ...
Roślinka bardzo ładna.
_________________ Mandarynka - Rubino Rosso, (w planach Cleopatra), Kumquat - Kucle i Fortunella Margarita, Pomarańcza - Sinensis, Cytryna - coś jest, Kalamondyna - też jest, Lima - się pozmieniało (coś pomyślę), Pomelo, etc. - nie.
Wysłany: 2014-03-31, 14:19
A byłaby szansa naprostować go Jedyny znany mi sposób to obwiązanie drutem i powolne wyginanie do pionu.Tak robiłem z młodymi gałązkami a te są już starsze.
Jak dla mnie to nawet te boczne przekrzywienie nie skłoniłoby mnie do radykalnych cięć. Drzewko widać, że ładnie będzie się rozkrzewiało- szkoda byłoby zbyt mocno go ciąć, ale można go ciągle od tej jednej strony skracać by zaczął się w miarę równomiernie po obu stronach zagęszczał.