śliczny
szczerze powiedziawszy o wiele lepszy niż te co widziałem w Castoramie pod koniec czerwca, fakt były większe ale i brzydsze, już prawie miał wylądować w koszyku ale się rozmyśliłem, gdyby tak wyglądały to już by stał u mnie, bo już od jakiegoś czasu na nie choruję
Bo w supermarketach ciężko o ładne i zdrowe rośliny owadożerne. Czasem aż serce pęka jak się na nie patrzy. Przy tym, porównując ze sklepami internetowymi, ceny nie bywają konkurencyjne. Przynajmniej w moich okolicach.
Jest to nepenthes x ventrata (krzyżówka N. alata i N. ventricosa). Pewnie i tak straci dzbanki (lub ich część) w związku z aklimatyzacją. Najlepszy parapet wschodni albo zachodni, podłoże cały czas wilgotne (ale nie mokre, bez wody zalegającej w podstawku) i powinien ładnie rosnąć (jeśli podłoże jest w porządku). Jest to najpopularniejszy dzbanecznik i jeden z tych najłatwiejszych w uprawie.